Verhuizen naar Suriname

JOS STEEMAN is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in pakketzendingen en verhuizen naar Suriname en andersom. LAPARKAN is sinds enkele jaren een belangrijke partner voor JOS STEEMAN in de afhandeling van pakketten en verhuizingen. Nu is de tijd gekomen dat de twee bedrijven de handen ineenslaan om een compleet traject aan te bieden ten behoeve van de verhuizende particulier.

 

Verhuizingen (Nederland-Suriname / Suriname-Nederland) worden met uiterste zorg en uitstekende vakmanschap behandeld voor de beste prijs. Zowel JOS STEEMAN als LAPARKAN kunnen het proces van begin tot eind begeleiden en afhandelen.

Dit houdt in dat in zowel Nederland als in Suriname de beide partijen in staat zijn een verhuizing op te halen, te verpakken, te vervoeren naar het land van bestemming, in te klaren en af te handelen en als laatste af te leveren op uw nieuwe locatie.

 

JOS STEEMAN neemt het gedeelte van het verhuizen naar Suriname voor diens rekening. LAPARKAN neemt het gedeelte van Suriname naar Nederland voor diens rekening.

 

Verhuizingen kunnen zowel LCL (deellading) of FCL (volle containers) verstuurd worden. Wij kunnen elke soort verhuizing voor u verzorgen en bieden daarvoor een wekelijkse afvaart.

 

Verhuizen naar Suriname

 

Bij het verhuizen naar Suriname kunt u vrijstelling krijgen op de invoerrechten van uw verhuisinboedel. Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van invoerrechten dient u de volgende documenten te overleggen:

 

  • Een verblijfsvergunning, afgegeven door het Ministerie van Justitie en Politie
  • Een inschrijvingsbewijs, afgegeven door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (C.B.B.). Hiervoor heeft u uw uitschrijfbewijs van uw oude woonplaats nodig.
  • Uw paspoort met stempels van inschrijving.

Het verkrijgen van een verblijfsvergunning in Suriname kan soms enkele weken tot maanden in beslag nemen. Het is raadzaam om zo vroeg mogelijk te beginnen met de aanvraagprocedure. U betaald tot ongeveer 35% tot 40% invoerrechten over de C.I.F. waarde (Waarde verhuisinboedel, vracht- en verzekeringskosten bij elkaar opgeteld). Indien u diplomatieke status heeft worden er geen invoerrechten geheven over uw verhuisinboedel.

 

Indien u niet in staat bent om een verblijfsvergunning te verkrijgen voordat u naar Suriname vertrekt is het mogelijk om via de Depositio-regeling een verhuisinboedel alsnog invoerrechtenvrij Suriname binnen te krijgen. Dit kan JOS STEEMAN in samenwerking met LAPARKAN voor u in orde maken. De deposito-regeling is een aanbetaling van de verschuldigde invoerrechten in afwachting van uw aanvraagprocedure van een verblijfsvergunning. Deze aanbetaling is hetzelfde als de invoerrechten zelf (C.I.F.-waarde). Bij verkrijging van de verblijfsvergunning krijgt u uw aanbetaling terug.

 

 

Prijsstelling

 Wij kunnen u verschillende opties aanbieden om uw verhuizing van begin tot eind volledig te organiseren. Graag geven wij u daarbij verschillende opties om de keuze voor uzelf gemakkelijker te maken.

 

Optie 1  
Prijs per m3 zeevracht NL-PBM:  €   210,00
Totaal:  €   210,00

 

 Onder optie 1 valt alleen het gedeelte zeevracht van Nederland naar Suriname. U brengt zelf de goederen naar ons toe en haalt deze zelf op in de haven van Paramaribo.

 

Optie 2  
Prijs per m3 zeevracht NL-PBM:  €   210,00
Ophaalkosten per m3:  €   35,00*
Totaal:  €  245,00

 

 Optie 2 omvat zowel de kosten voor zeevracht als de kosten voor het ophalen. U dient deze echter wel zelf op te halen in haven van Paramaribo.

 

Optie 3
Prijs per m3 zeevracht NL-PBM:  €   210,00
Ophaalkosten per m3:  €   35,00*
Afhandelingskosten per m3:  €   40,00
Totaal:  €  285,00

 

U heeft geen zin om de afhandeling te doen en u besteedt het gehele traject in Nederland graag het liefste uit? Dan is optie 3 een goede keus indien u zelf de goederen wilt ophalen in de haven van Paramaribo.

 

Optie 4
Prijs per m3 zeevracht NL-PBM:  €   210,00
Ophaalkosten per m3:  €   35,00*
Afhandelingskosten per m3:  €   40,00
Lokale bezorgkosten per m3:  €   35,00
Totaal:  €  320,00

 

Het volledig uit handen geven van uw verhuizing doet u met optie 4. Wij halen de goederen/dozen bij u op, vervoeren deze met zeevracht naar Suriname en regelen aldaar de afhandeling en het aan huis bezorgen voor u.

 

OPTIONEEL:

Uw verhuisinboedel kan verzekerd worden met een goederentransport verzekering. De premie is 2% en wordt berekend over de totale opgegeven waarde van de verhuisinboedel en de totale transportkosten.

 

Let wel: Om de verzekering af te mogen sluiten dient de verhuisinboedel professioneel en zeewaardig verpakt te zijn. Dit kunnen wij voor uw verzorgen. Dan weet u zeker dat uw zending veilig en wel aankomt, maar dat in de vervelende situatie dat er toch schade ontstaat uw verzekerd bent van een eerlijke schadevergoeding.

 

De kosten voor het zeewaardig verpakken van de verhuisinboedel kunnen wij voor u verzorgen voor € 50,00 per kubieke meter.

Het is niet verplicht om de verhuisinboedel te verzekeren en/of zeewaardig te verpakken. Indien u niet hiervoor kiest betekent dit dat Jos Steeman niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schades en daaruit voortvloeiende kosten. 

                                                                                    

* Indien opgehaald door eigen dienst in de Randstad, dit kan afwijken als het ophaalgebied buiten de Randstad ligt.

 

Verhuizen van Suriname naar Nederland

Prijs per m3 zeevracht PBM-NL:  €   210,00
Ophaalkosten per m3:  €    35.00
Documentatie kosten:  € 125,00
Afhandelingskosten per m3:  €   75,00*
Lokale bezorgkosten per m3:  €   15,00**
Vrijstelling:  €   30,00
Inklaringskosten:  €   85,00

*Bedrag kan fluctureren
** Indien bezorg gebied binnen de Randstad valt. Hier buiten gelden speciale tarieven.